Vipfotó

GYIK

 

Miért kell a személyes találkozó?

Itt megismerjük egymást, és egy kötetlen beszélgetés közben egyeztetjük az igényeket, és az időpontot. Amennyiben az elképzeléseink megegyeznek, aláírjuk a fotózási szerződést. Fontos, hogy nem csak fényképeket vásárol a megrendelő tőlünk, hanem a lelkünket, a látásmódunkat bocsájtjuk rendelkezésre.


Mennyire kötött a fényképezés időtartama?

Ez nem rajtunk múlik. Nem mérjük stopperrel az időt.  Függ attól, menyire tud a fényképezés alanya feloldódni, a kívánt hátterek számától, szabadban készült képeknél az időjárástól... A fotózás végére sikerül feloldódni? Sebaj, mi nem fogjuk a legjobb pillanatban abbahagyni, hiszen a vipfoto név kötelez! Mi rászánjuk az időt, szánja rá Ön is. A pillanat Önről szól!


Csak Nógrád megyében vállalnak fényképezést?

Nem. Az ország területén bárhová tudunk menni, akár a mobil stúdióval együtt. 

 

Miért van szükség otthoni fotózásnál 3 x 3 méter helyre?

A háttér rendszernek, és a stúdiófényeknek van szüksége a helyre, illetve a kényelmesebb munkavégzés miatt. (Nem mindenki szereti az „arcában a fényképezőgépet.”)

 

A honlapon feltüntetett árakon kívül, jár-e plusz költséggel, ha otthonunkba, vagy kültéren kérjük a fotózást?

Amennyiben Pásztó 20 km-es körzetében történik a fényképezés, természetesen nem. Távolabb 70 Ft/km díjat számítunk fel, mely oda-vissza értendő.

 

Mit jelent a fotóval nyomtatott DVD?

A fotózáson készült egyik kép kerül az adathordozóra, plusz a dátum és a helyszín a könnyebb azonosítás végett.

 

Mikor kapom meg az elkészült fotókat?

Az esküvőt követő 6 héten belül. Bármely más képeket 2 héten belül. Ez persze függ a munkáink mennyiségétől, a képek számától és a kért plusz szolgáltatásoktól. Nálunk a munkák „beérkezési” sorrendben kerülnek elvégzésre.

 

Mit jelent a slideshow?

Zenei aláfestéssel a képekből készült rövidfilm, mely akár a youtube-ra is feltölthető. Lényege, hogy történetté formálja a Nagy Nap eseményeit. DVD-n is átadjuk, mely asztali DVD lejátszón keresztül Tv-n is megnézhető.

 

Mit jelent és mire jó a web album?

A fotózás alkalmával készült képeket ide töltjük fel. Minden esetben jelszóval védett, rajtunk kívül csak a megrendelő, vagy olyan személy láthatja, akinek ő megadja a hozzáférést. Innen tudja a megrendelő kiválogatni, hogy mely képekre tart igényt, és milyen formában. (Papírkép, slideshow, fotókönyv.)

 

Mit jelent a fotókönyv?

Egyedi könyv, mely a fotózás alkalmával készült képeket tartalmazza, elegáns, keménykötésű formában. Kitűnő ajándék bármilyen alkalomra.

 

Milyen minőségben kapom meg a képeket?

300 dpi-s felbontásban, A4-es méretre kiszerkesztve, így akár otthoni nyomtatásra is alkalmasak. Jpeg formátumban, AdobeRGB színtérben. Fotóval nyomtatott DVD-n.

 

Vihetem-e a családom a fotózásra?

Igen, bárkivel megjelenhet ha az Ő jelenlétük segít a kamera előtti szorongás mielőbbi megszűnésében. Érezhető lesz az ő jelenlétük is a képeken, hiába nem szerepelnek majd rajta. Kisgyereket le tud foglalni a párom (hiszen háromgyermekes gyakorló anyuka), így a munkára tudunk koncentrálni.

 

Hány fotót fogok kapni?

Fontos ez? Lehet rengeteg „sablon” képet készíteni, melyek nagyon hasonlítanak egymásra. El kell dönteni: „legalább én is ott vagyok” típusú képekre van szükség, amelyek gyorsan feledhetőek, vagy minőségi, profi fotókra? Több darab fénykép elkészítéséhez: több idő, helyszín és beállítás szükséges. Rajtunk nem múlik. Egyébként a csomagoknál pontosan meg vannak jelölve a darabszámok. 

 

Mennyi időt szánjunk esküvőn a beállított fotózásra?

A kreatív fotók elkészítéséhez 2-3 órát tartunk szükségesnek. Nyári időszakban mindenképpen 11 óra előtt, vagy 17 óra után. Ilyenkor a fények lágyabbak, nincsenek kemény árnyékok.

Miért kell ennyi idő? Itt az ifjú pár kicsit lazíthat, egymással lehet, a lagzi feszültségétől kicsit szabadulhat. Ez szükséges a munkánk profi elvégzéséhez, hiszen a kapkodás és feszültség a képeken is meglátszik. Rossz idő esetére az ifjú párnak kell gondoskodnia „alternatív” belső helyszínről. Az ide való utazás időtartamát bele kell kalkulálni az esküvő menetrendjébe.

 

Ki látja először a fényképeket?

Természetesen a megrendelő. Nem tartjuk tisztességesnek, ha a szomszéd, vagy egy facebook ismerős látja előbb a képeket és nem a fényképen szereplők. Nem is beszélve a megbízó személyhez fűződő jogairól. A jó kép jó referencia. Amennyiben a megrendelő hozzájárul, hogy a képeket referenciaként felhasználjuk.

 

Szeretnénk jegyes fotózást, van-e rá lehetőség?

Természetesen igen. Úgy gondoljuk, ez egy jó alkalom arra, hogy „munka” közben összecsiszolódjunk. Így az esküvői fotózás alkalmával, már sokkal gördülékenyebben, fesztelenebbül tudunk együtt dolgozni.

 

© Copyright 2014 Vipfoto.hu. All Rights Reserved
Webmester